2013. január 20., vasárnap

Segítségképp


Néhány szóban rövid leírásokat hozok a mesékről, hátha valaki nem tudja megnézni újra, vagy rég látta és nem emlékszik. Én is elég régen néztem Disney-t, ezért segítségül hívtam a guglit és a Wikit :)

Pinocchio


Walt Disney 1940-ben megjelent egész estés alkotása. Történet egy fabábúról, ami életre kel a csodák éjszakáján. A magányos fafaragó mester, Dzsepetto arra vágyik, hogy legyen egy fia, akinek továbbadhatja a tudását, és ne kelljen többé egyedül élnie. Kifaragja az igencsak élethűre sikeredett fabábút, ami olyan szépre sikerül, hogy azt szeretné, ha pont ilyen fia lenne. Egy tündér meghallja a férfi kívánságát, és egy csillagfényes éjszakán életre kelti a fabábút. Kalandok egész sora veszi kezdetét, próbára téve a kis Pinokkió bátorságát, hűségét és őszinteségét, azokat az erényeket, amelyeket meg kell tanulnia ahhoz, hogy végül igazi kisfiú váljon belőle. Egy bölcs tücsök segíti őt, ám sokszor nem hallgat rá, és a hibáinak következményei lesznek.

Ebből igazi jó severitust lehet írni, vagy egy mentor ficet. Nem minden severitus mentor fic, és fordítva. XD Tehát ha egy ficben például Piton nem Harry apja, csak támogatja őt, az csak mentor fic. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése